Relevant Info: 85% well ripe, 10% over ripe, and 5% reddish unripe cherries are selected. The cherries are immersed in water tanks to remove the floaters. Right after the floaters are removed, cherries undergo 8 hours soaking in water. This technique helps to initiate sugar reaction inside the cherry, and eventually enhances honey like taste. After this process, cherries are dried on raised beds. On each bed, 60Kg of cherries are laid with thickness 5cm. The raised beds are placed on locations with more wind blow and less sunlight. The drying continues for 28 days.
%85 iyi olgun, %10 fazla olgun ve %5 kırmızımsı olgunlaşmamış çekirdekler özenle seçilir. Çekirdeklerin ayrıştırılması için su tankları kullanılır. Hacmi nedeniyle suyun yüzeyinde kalan çekirdekler çıkarıldıktan hemen sonra çekirdekler 8 saat boyunca suda bekletilir. Bu yöntem, çekirdeğin içindeki şeker reaksiyonunu başlatarak tatlılığı artırır. Ardından, çekirdekler yükseltilmiş yataklarda kurumaya bırakılır. Her yatakta, 60 kg kahve çekirdeği 5 cm kalınlığında düzenli bir şekilde serilir. Yükseltilmiş yataklar, daha fazla rüzgarın olduğu ve güneş ışığının daha az olduğu bölgelere yerleştirilir. Kuruma işlemi 28 gün boyunca devam eder.