Washed Süreci Nedir?
Yıkanmış kahve işleme yöntemi, kahve çekirdeklerinin temizlenmesi ve meyve etlerinin çıkarılmasıyla başlar. İlk adımda hasat edilen meyveler yıkanarak temizlenir. Daha sonra meyve etleri, kahve çekirdeklerinden mekanik olarak ayrılır ve bu işlem “pulping” olarak adlandırılır.
Çıkarılan çekirdekler daha sonra fermantasyon tanklarına yerleştirilir. Burada, fermente olma süreci başlar ve bu süreçte meyve etlerinin geriye kalan artıkları çekirdeklerden ayrılır. Fermentasyon, kahvenin tadını ve aromasını etkileyen önemli bir adımdır.
Ardından, çekirdekler yıkanarak temizlenir ve suyun içindeki fazla meyve artıkları giderilir. Çekirdekler genellikle güneşte kurutulur. Bu süreç, çekirdeklerin nemi kaybetmesini ve daha uzun süre saklanabilir hale gelmesini sağlar.
SL – 28 Varyetesi Nedir ?