%85 iyi olgun, %10 fazla olgun ve %5 kırmızımsı olgunlaşmamış çekirdekler özenle seçilir. Çekirdeklerin ayrıştırılması için su tankları kullanılır. Hacmi nedeniyle suyun yüzeyinde kalan çekirdekler çıkarıldıktan hemen sonra çekirdekler 8 saat boyunca suda bekletilir. Bu yöntem, çekirdeğin içindeki şeker reaksiyonunu başlatarak tatlılığı artırır. Ardından, çekirdekler yükseltilmiş yataklarda kurumaya bırakılır. Her yatakta, 60 kg kahve çekirdeği 5 cm kalınlığında düzenli bir şekilde serilir. Yükseltilmiş yataklar, daha fazla rüzgarın olduğu ve güneş ışığının daha az olduğu bölgelere yerleştirilir. Kuruma işlemi 28 gün boyunca devam eder.
TROPHY COFFEE ROASTERY
Ethiopia Bishan Wate Natural (Espresso – Filtre)
₺290,00 – ₺1.100,00
Tadım Notları: Floral, Kırmızı Meyveler, Tatlı, Şarapsı
Bölge/Çiftlik : Guji Hambela / Wate Suke
Üretici: Faysel Abdosh
Varyete: Heirloom
Rakım (Yükseklik): 1900 – 2200m
Hasat Yılı: 2022/2023
İçerik: %100 Arabica