TROPHY COFFEE ROASTERY

Colombia El Mirador Naturra Strawberry

950,00

250 GR

Tadım Notları: Çilekli Yoğurt, Marmelat, Parlak, Kremamsı

Çiftçi: Elkin Guzman

Bölge/Çiftlik : Huila / El Mirador

Hasat Yılı: 2022 / 2023

İşleme Türü :Naturra Strawberry

Varyete : Catiope

Yükseklik :1550 – 1750m

Score: 87.5

İçerik: %100 Arabica

Naturra Strawberry Fermantasyon

Toplanan kahve meyveleri, ilk fermantasyona tabi tutulacağı plastik fıçılara yerleştirilir. Mikroorganizmaların aktif hale getirilmesi ve CO2 salımının sağlanması için 150 kg mahsül 60 saat boyunca oksijensiz tanklara bırakılır.
Daha sonra kahvenin çilekle fermente edilmesiyle önceden hazırlanan maya, fıçı başına 10 litre olacak şekilde fıçılara eklenerek 270 saat bekletilir.
Toplamda fermantasyon süreci 330 saat sürer. Bu sürenin sonunda kahve fıçılardan çıkarılarak kurutma alanına aktarılır. İlk 3 gün hareket ettirilmeden ince bir tabaka halinde yayılır. Daha sonra kirazlar kuruyana ve nem içeriği %10,5 ila 11 olana kadar her 3 saatte bir hareket ettirilir.
Daha sonra meyveler torbalarda toplanıp birkaç ay saklanır.
Son aşamada kahve, üstteki tüm katmanların çıkarılması için kabuk soyma makinesine gönderilir. Nihai ürün vakumlu paketlere konularak ihracata gönderilir.

About The Farm

El Mirador — the farm of Elkin Guzman, whose family has been producing coffee for over 70 years. And 12 of them with particular dedication to processing technologies research.

El Mirador is located in the municipality of Palestine, in the village of El Portal, in the vicinity of the Pompeii Reserve in the valley of the Magdalena River. The farm area is 32 hectares, most of which are planted with exotic coffee varieties such as Catiope, Mokka, Tabi, Geisha, Orange, Striped and Pink Bourbon. 2 ha is occupied by Caturra, which is used for processing experiments.

Elkin has standardized the workflow and processing procedures used at this farm to ensure consistency and quality control at each step. He provides immaculate attention to details and innovative approaches to fermentation including multiple processing techniques such as Coffee Maceration, Lactic and Acetic Natural process.

Öğütme

Çekirdek,  Kağıt Filtre, French Press, V60, Mokapot, Aeropress

×